Thursday, February 14, 2013

Apa itu BONGKAR 403 juta? (UPDATED)

Grafik ringkas menerangkan BONGKAR 403 yang sedang dijalankan di Kedah. Mohon sebarkan.






Mulanya aku tak berapa nak sokong benda ni, sebab ada unsur-unsur partisan. Tapi bila difikirkan balik interest rakyat, rasanya perlu juga aku bantu mana yang patut. Partisan untuk rakyat takpa kot, jangan partisan meng-ular-sawa-kan hak rakyat haha

BONGKAR 403 ni nak persembahkan kepada rakyat tentang penyelewengan dan salahtadbir sehingga melibatkan RM403 juta di Kedah sahaja. Dari zaman Osman Aroff sampai ke hari ni (zaman PAS?).

Diketuai oleh YB Firdaus Jaafar dengan kerjasama rakan-rakan seperjuangan PR. Memang nampak macam agak kepartian sikit gerakan ni. Tapi sekali lagi, atas dasar the interest of rakyat, aku tolong bantu.


**********************************************************************************

UPDATE





Gambar sekitar fenomena BONGKAR 403 kat Alor Setar. Gerakan ni akan berjalan sampai PRU nanti.









Link-link berkaitan BONGKAR 403

Harakah Daily
Sedaka Sejahtera
Facebook Page BONGKAR 403
Kedahlanie.info
MyKedah2u
Warga Marhaen
Blog MP Firdaus Jaafar

Untuk info semasa buleh dapatkan kat fanpage facebook, ataupun google search BONGKAR 403

15 comments:

  1. apa ni bro..? mcm menarik jer... :) kongsilah lebih detail.. thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha baru update bro siap dgn link2 berkaitan

      Delete
  2. Kalau bab duit, ramai aje yang boleh hanyut.. so ianya masalah individu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. bukan sembarangan org buleh tahan nafsu duit

      Delete
  3. camni jela bro. apa aku perasan, mana2 je yang boleh menggagalkan parti pemerintah (tak kira belah mana) pasti akan disokong kuat oleh pembangkang (pun tak kisah belah mana).

    aku harap betul2 ada yang ikhlas dalam hal2 gini.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun. kempen2 macam ni memang takkan mampu ubat pemikiran yang fanatik tu. tapi untuk mempengaruhi & educate masyarakat supaya pertimbangkan kedua-dua belah pihak

      sembang bab ikhlas, bila dgr cerita dalam parti kadang2 naik meluat pun ada, sebab memang sesetengah tu ada yg perangai tak berubah lagi

      Delete
  4. wow beribu-ribu lemon... uih projek udang kerpan pon termasuk dlm isu hahaha... abih udang2 tu stress nnt smua kena WSSV (white spot syndrome virus) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oops silap.. berjuta-juta lemon XD

      Delete
    2. LOL udang pon ada problem. hg ada kaitan dgn projek udang tu ka?

      Delete
    3. haha x da, dulu penah visit tempat tu a few times masa zaman study, luas kawasan kolam udang dia, ada dengar pasal future projects depa tu mcm gempak (of kos mkn bajet besar la kan), rupa2nya ada kontroversi ka ohohoo... macam2...

      Delete
  5. 403 juta tu sikit bro....
    Sebenarnya lebih lagi..ehhehhe

    Itu hanya komisen kapal selam ajer

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak banyak, tapi kalau bagi kt aku 403 juta tu muntah darah gak nak kira haha

      Delete
    2. pergh kalo bagi kat aku, aku x tau nak wat apa selain buat bayar zakat n korban, kasi kat family, pastu selebihnya simpan utk hari tua... simple minded skit aku ni kalo bab2 duit, tak reti aku nak boros beli mcm2 benda yg aku tak perlu... siyes aku mmg pelik ngan perangai orang yg suka spend gila2 shopping itu ini sampai hutang kredit card melampau2, best ka? haha... sori kalo statement aku mcm POYO, tp aku mmg tak paham ngan perangai orang yg cepat kelabu mata ngan duit atau materialistic tahap gaban...

      Delete
    3. LOL hang memang rare species. Aku pon belum tentu mampu terpelihara daripada kekelaman mata yang mungkin berlaku. Mungkin kena hire someone manage duit haha

      Delete
  6. bagus lah. bila dibongkar, makin byk terlihat kelemahan parti mana yg memerintah. baik mana mana parti pun. dan yg paling penting, demi kebaikan rakyat.

    ReplyDelete