Hari Kiamat Versi Politik


Muhyiddin : Hanya BN sahaja yang boleh menyelamatkan rakyat Malaysia daripada malapetaka ini

Anwar : Kalau dunia kiamat, harga minyak akan turun, harga beras akan turun, harga gula akan turun. Kalau saya jadi PM, harga minyak pelincir pun akan turun

Nik Aziz : Siapa yang mengundi PAS pasti ke syurga lepas dunia kiamat

Najib : Hari ini 1Malaysia, esok 0Malaysia

Lim Guan Eng : Kita punya roket mampu memuatkan 100 orang penumpang ke planet baru. Sebagai parti pelbagai kaum, tempat duduk penumpang akan dibahagikan sama rata mengikut kaum. 98 tempat duduk untuk orang Cina, 1 untuk Melayu dan 1 India. 2 tempat duduk extra untuk wakil dari Borneo terletak di ruangan kargo.

PAS : Kita haramkan saje malapetaka ni.

Lembu dalam kondo : mooooooooooooooo

Anti-Lynas group : Kehancuran dunia ini berpunca daripada radiasi LYNAS!

Perkasa : Walaupun dunia kiamat, takkan Melayu hilang dari dunia. Ini semua muslihat Yahudi laknat.

Anwar : Aku nak pegi ke Uranus lepas dunia Kiamat.

Ambiga : SPR telah berkomplot dengan BN untuk menghancurkan dunia bagi mengelakkan orang ramai undi pembangkang.

Hassan Ali : Ini semua angkara orang Kristian dengan Yahudi.

Kosmo : Orang bunian bermata tiga di sebalik misteri dunia kiamat

The Malaysian Insider : Kerajaan BN menafikan dunia akan hancur esok.

Utusan : Kerajaan harus selamatkan orang Melayu dahulu

Anwar (again) : where is the lube ?

Cuepacs : Kami tuntut dua bulan gaji bonus and elaun planet asing untuk semua kakitangan kerajaan sebelum dunia berakhir.

PKR : UMNO sedang menghancurkan dunia sebagai salah satu konspirasi untuk menjatuhkan Anwar.

Samy Vellu : Ini semua kerja tuhan

DongZong : Who cares if the world is destroyed. Just give us our Chinese schools.

Najib : Sikit saja ni. Aku penah kena lagi teruk dari ini.

Planet of the Monyets

17 comments:

  1. Sudah berwajah baru bro! Nice! Keep it up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sangat lama tak bertandang lol
      thanks btw!

      Delete
  2. haha, Samy Vellu tu memang spot on.

    P.S. kenapa tak masukkan perkataan "menderma dara" "menghisap dada" atau "jambatan"

    ReplyDelete
  3. Macam-macam dalam politik. Adoi laa.

    ReplyDelete
  4. Bhai Taufik...

    Chaos... Chaos.... hahaha

    ReplyDelete
  5. K.Rajagopal : hari ini harimau malaya kalah, tidak bermakna dunia sudah mau kiamat. masih banyak eksperimen yang harus kita lakukan.

    Arnold Schwarzenegger : hentikan berbicara soal kalendar maya or mayan or whatever stupid serta teori kiamat bangang mereka atau aku akan tembak dengan pump gun! walaupun aku datuk bandar, tapi dalam hati ada terminator.

    ReplyDelete
  6. Kah kah kah gila BABI KELAKAR lah artikel ko ni,macamana lah ko dapat idea gempak camni?

    kah kah kah gila babi lawak la wei..!!

    Thumbs Up! 5 stars punya artikel! kah3 aku dah guling2 ni gelak xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sat2. ni bukan aku tulis zack. aku just translate dari Planet of the Monyets ja. so aku hanya berhak 2.5 dari 5 bintang yg hang bagi tu haha

      Delete
  7. ko ke yg copy paste letak dalam komen enry aku hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu english version, ni translated version
      dari source yang sama monkey planet

      Delete
  8. best entri2 blog ni.. follow

    ReplyDelete
  9. hahaha gelak guling2

    apa pun boleh :D

    http://www.khairilmazri.com

    ReplyDelete

Comments